(School)feesten van vroeger - deel 16
In de jaren zonder schoolfeest was er altijd het zomerse volksfeest. In 1936 zag Hoff geen kans meer om hierbij een harddraverij te organiseren, de animo voor draverijen nam wat af. Misschien was een datum in oktober niet zo geschikt.
Wel stond er voor de jongens en meisjes weer een activiteit op touw en was er voor de ouderen 's avonds niet meer "prachtige muziek", maar "schitterende muziek". Dan kan wel eens met medewerking van een van beide Roder muziekverenigingen Oranje of Noordenveld geweest zijn, maar een goed stukje accordeonmuziek werd ook altijd gewaardeerd:
1937 was voor de school best een druk jaar, het aantal nevenactiviteiten steeg. Prinses Juliana en prins Bernhard gingen in het begin van het jaar trouwen en daar moest aandacht aan worden besteed. Het Sint Nicolaasfeest in december was de laatste jaren een vast onderdeel geworden van de schoolactiviteiten en ook dat kostte voorbereidingstijd.
Het zou in 1937 voorlopig het laatste schoolfeest worden, al wist men dat nog niet. De oudercommissie vergaderde met het onderwijzend personeel om de organisatie door te nemen en met wisselend personeel was dat toch lastiger: meester De Boer ging, meester Van Dijk kwam en juf Kuipers kondigde haar vertrek aan.
Weer was het opvallend dat de datum nog lange tijd niet definifief was. Dat zou tegenwoordig toch niet kunnen.
"Daarna komt in bespreking het 3 jaarlijks schoolfeest. De heer Cremer heeft aanbieding gekregen van 2 Draaimolens n.l. van Sijbes en van Meier, die bieden de kinderen gratis willen laten draaien. Na eenige bespreking word besloten om Meier weer te laten komen en de datum voorloopig vast te stellen op 23 of 30 Juli. Er zal op 5 Juli a.s. weer een vergadering met Ouders en belangstellende worden gehouden om dan een definitieve beslissing te nemen."
Het werd 23 juli.
Van al dat vergaderen merkten de kinderen maar weinig. Zij trokken zich ook niet zo veel aan van het minder gunstige weer en hadden gewoon een fijne dag.